Al eens een beeldhouwer, een goudsmid, of een leerbewerker aan het werk gezien? Vakmanschap in de Jordaan bood een exclusieve kijk achter de deuren van verborgen ateliers in de Jordaan, van oudsher dé plek voor nijverheid in Amsterdam.

Tijdens Vakmanschap in de Jordaan stelden gepassioneerde vakmensen hun werkplaats open voor deze gelegenheid en deelden zij hun liefde voor het ambacht met u. In een kleine groep werd u meegenomen in het denkproces van ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van een uniek werkstuk. Zo ontdekte u waar de inspiratie vandaan komt, welke gereedschappen het meest tot de verbeelding spreken en hoe expertise en vernieuwing ontstaan.

Het goed beheersen van een ambacht vereist niet alleen kennis van materialen en technieken, maar bovenal jarenlange oefening, aandacht en ervaring. De deelnemende ambachtsmensen van Vakmanschap in de Jordaan zijn experts binnen hun vakgebied.
Dit maakte een kijkje in hun werkplaats zonder twijfel een zeldzame en bijzondere ervaring! Zo beleefde u de Jordaan zoals die oorspronkelijk was: het rijk van de vakman.

Eerdere edities van dit kleinschalige project vonden plaats in 2011, 2012 en 2013. Op zondagmiddag 4 mei 2014 kon u de 12e en allerlaatste editie meebeleven.

Meer weten over alle vakmensen en de routes .

Vindt u het leuk om ons nieuws te volgen, like onze Facebook pagina  en u blijft op de hoogte!

Concept & Organisatie: Oogst sieraden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: