Reacties bezoekers Vakmanschap in de Jordaan

Gisteren heb ik de route gevolgd langs een hoedenmaakster, een beeldhouwer en een leerbewerker. Wat een fantastische ervaring; de beschikbare drie uur waren nauwelijks genoeg om alle indrukken op te doen, laat staan te verwerken. Waar ik me op  had voorbereid was vooral ambachtslieden aan het werk te zien; wat ik tegenkwam waren 3 al zeer succesvolle kunstenaars met een intense liefde voor en kennis van hun vak, die ze graag met de bezoeker wilden delen. Ik was zeer onder de indruk van de persoonlijke, lijfelijke wijze waarop ze hun ambacht uitvoerden en hoe cruciaal hun eigen levensfilosofie en liefde voor materialen waren bij de totstandkoming van hun creaties. Deze ervaring zal nog lang in mijn hoofd doorwerken. En, ik ga zeker de twee andere routes ook lopen!
Anneke van de Meene, vakmanschap editie 2 oktober 2011

Wij vonden het een prachtige middag ! Bedankt!
Bob Kos, vakmanschap editie 6 november 2011

Heb ontzettend genoten van jullie vakmanschap tour!!!!
Vooral het bezoek aan de zilversmid Wouter van Baalen was fascinerend en voor mij natuurlijk het absolute hoogtepunt.
Hartelijke groet,
Dirk Jan de Jong, vakmanschap editie 6 november 2011

Vandaag het leeratelier, de beeldhouwer en de meubelstoffeerder bezocht en was erg onder de indruk van de passie en het enthousiasme van deze vakmensen.  Het ontvangst was bij allen bijzonder gastvrij en men toonde de technieken en vertelde het verhaal over hoe een bepaald kunstwerk tot stand was gekomen. “Vakmanschap in de Jordaan ” is een bijzondere “middag uit” in de Jordaan.
Harry Uytdehaage, vakmanschap editie 1 april 2012

Het was weer een gezellige, en ook leerzame middag. Prachtig werk gezien van de zilversmid Wouter van Baalen , beeldend kunstenaar Nelson Carrilho en leerbewerker Andrea Monti. Ik kan het iedereen aanbevelen.
Anja van der Schaaf, vakmanschap editie 2 september 2012

We hebben een ontzettend leuke, interessante en leerzame middag gehad! Complimenten aan de vakmensen en de organisatoren!
In alle ateliers werden we warm ontvangen, hoorden we mooie ervaringen en de organisatie liep vlekkeloos. We hebben nu een route gedaan (A: meubelstoffeerder, beeldhouwer en leerbewerker) en zouden graag volgend jaar – of wanneer het weer georganiseerd wordt – de andere routes ook doen. Zeer bedankt!
Marcel Jansen en Marga Schuit, vakmanschap editie 4 november 2012

Ik wil jullie nog even laten weten, dat we afgelopen zondag een heel interessante middag hebben gehad.
In de ateliers hoorden we drie vakmensen bevlogen over hun werk vertellen en was het leuk om met hen in gesprek te gaan.
We doen vast nog een keer mee. Dank voor geweldige initiatief.
Ina Frankfort, vakmanschap editie 4 november 2012

Wat was het interessant om zondagmiddag een kijkje te mogen nemen in het atelier van Oogst goudsmeden. Heel bijzonder en smaakt naar meer. Mijn man en ik hebben ons dan ook direct voor september ingeschreven om ook de andere 3 kunstenaars te bezoeken.
Klarie Olofsen, vakmanschap editie 21 april 2013.

Bij deze wil ik jullie alsnog heel hartelijk bedanken voor de route van afgelopen zondag. Echt een bijzondere ervaring! De opbouw was ook helemaal goed van zilversmid tot meubelmaker tot beeldhouwer. Van Nelson Carrilho was ik wel erg onder de indruk .. wat een bijzondere man. Een erg geslaagde middag! De inhoud van het programma is echt heel erg goed en laat de echte Jordaan zien. Inspirerend! Tineke Brinkhorst, vakmanschap editie 3 november 2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: